Zwanger en Postpartum

Sporten tijdens de zwangerschap heeft een flink aantal voordelen. Vrouwen die regelmatig (blijven) bewegen tijdens de zwangerschap hebben minder last van zwangerschapskwalen, slapen beter en komen op een gezonde manier aan. Je voelt je beter en hebt meer energie.

 

Ook blijf je fit tijdens de zwangerschap en dat komt goed van pas tijdens de bevalling. Na de geboorte van je kind herstel je makkelijker en zul je sneller je eigen lijf terug krijgen.

 

En sporten is niet alleen goed voor de moeder! Door regelmatig te bewegen, zorg je voor een goede doorbloeding naar de placenta en zal de placenta ook aan het einde van de zwangerschap nog uitstekend functioneren. Dit vermindert het risico op chronische ziektes bij je kindje in de toekomst. Tot slot heeft sporten óók nog een positief effect op het IQ van je kindje. Uit onderzoek blijkt dat bewegen tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de hersenen van je kindje vergroot. 

 

Natuurlijk is het wel belangrijk om tijdens je zwangerschap aangepast te trainen. Zeker wanneer je last krijgt van je bekken(bodem) en/of een diastase. Door onze jarenlange ervaring weten we bij COACH Personal Training precies welke oefeningen je nog wel kunt blijven doen en stemmen we de training af op jouw individuele mogelijkheden en voorkeuren.  Zo kun je lekker tot het einde van je zwangerschap blijven doortrainen en fit de bevalling in gaan!

 

Zes weken na de bevalling kun je het sporten weer oppakken als je toestemming hebt gekregen van de gynaecoloog of verloskundige. Uiteraard kun je niet meteen weer vol aan de bak. Bij COACH Personal Training begeleiden we je op een verantwoorde manier weer naar het oppakken van je eigen sport activiteiten. 

 

Meer informatie

Wil je meer weten over Zwanger/Postpartum fitness en/of de mogelijkheden bij COACH Personal Training?  Mail dan naar Coachpersonaltraining@hotmail.com of bel met Edith op +31643951819.