Senioren Fitness

Je bent nooit te oud om goed voor je lichaam te zorgen! Een actieve levensstijl helpt je om positief in het leven te staan. Senioren fitness wordt dan ook steeds populairder. Bewegen is, juist ook op latere leeftijd, belangrijk om lichaam en geest in goede conditie te houden. 

 

Onderzoek toont verder aan dat sporten het verouderen van het lichaam vertraagd. Er zijn verschillen tussen cardio oefeningen en krachttraining. Cardio training zoals wandelen en fietsen heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het vergroot de capaciteit van de longen, het hart wordt sterker en de conditie en het uithoudingsvermogen worden verbeterd. Het zorgt er echter niet voor dat de spieren sterker worden of in massa toenemen. Krachttraining zorgt hier wel voor. Door krachttraining worden de spieren sterker, neemt de spiermassa toe en worden de botten sterker. Uit onderzoeken blijkt dat senioren ook tot op hogere leeftijd nog aan spierkracht kunnen winnen met alle bijkomende voordelen van dien.

 

Als Senior Fitness Specialist weet ik hoe we een training met zowel cardio als krachttraining op een verantwoorde manier vorm kunnen geven. Daarnaast gaan we samen op zoek naar die activiteiten die het bewegen ook leuk maken zodat je niet alleen start met bewegen, maar ook blijft bewegen!

 

Meer informatie

Wil je meer weten over senioren fitness en/of de mogelijkheden bij COACH Personal Training?  Mail dan naar Coachpersonaltraining@hotmail.com of bel met Edith op +31643951819.