Trainen met kanker

Nadat ik in mijn directe omgeving te maken kreeg met kanker en ik me realiseerde dat ik eigenlijk niet zo goed wist hoe ik deze mensen vanuit mijn expertise als fitness trainer kon ondersteunen (want je wil toch graag wat doen!), ben ik mij hierin verder gaan verdiepen en heb ik onder andere met succes de cursus "Fitness Trainer Oncologie" afgerond. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met kanker die begeleid sporten, meer bewegen en ook na de behandeling beter in staat zijn het bewegen vol te houden. En heel belangrijk, de kwaliteit van leven gaat erop vooruit! Je zit beter in je vel.

 

Iedere vorm van kanker wordt op een andere manier behandeld. De diverse behandelingen die je bij de behandeling van kanker krijgt, hebben wel vrijwel allemaal een negatieve invloed op het lichaam. Als geregistreerd Fitness Trainer Oncologie weet ik hoe ik de sportbegeleiding van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen het beste kan inrichten. 

Hoe werkt dat dan?

Voordat we met trainen kunnen beginnen brengen we eerst in kaart hoe je er voor staat. Hierbij kun je denken aan informatie over de kanker, de behandelingen, de duur van de behandelingen, je gewicht en natuurlijk je kracht en conditie. Op basis van deze informatie zal een individueel beweegplan opgesteld worden. Daarbij houden we rekening met zowel je conditie op het moment als je wensen en mogelijkheden. Uiteraard letten wij op de diverse bijwerkingen als lymfoedeem, neuropathie, vermoeidheid of een verlies aan cognitieve functie.


Meer informatie

Wil je meer weten over het trainen met kanker en/of de mogelijkheden bij COACH Personal Training?  Mail dan naar Coachpersonaltraining@hotmail.com of bel met Edith op +31643951819.